google-site-verification=t9BMvvgdgkqfBKj5cj36CO6pQLZl2ThzzqvjhbmJsIo

Lichtkoepels en lichtstraten 

Lichtkoepels

Het is vaak niet mogelijk om zomaar in alle ruimtes een traditioneel venster aan te brengen. Is dit het geval, dan is een lichtkoepel of lichtstraat een ideale manier om tóch natuurlijk licht in een ruimte te creëren. 
Lichtkoepels brengen beduidend meer licht in de woning. Populair is met name de bolvormige lichtkoepel, al sinds jaar en dag ook de meest verkochte lichtkoepel. Uiteraard zijn er verschillende soorten lichtkoepels beschikbaar naast de zo populaire bolvormige koepel. De vaak fraaie lichtkoepels zijn er bij A12 Dakwerken in acrylaat en polycarbonaat ofwel transparant en opaal. De lichtkoepels bieden extreme transparantie en verkleuren niet, zelfs niet door uv-straling.

De lichtkoepel van polycarbonaat onderscheidt zich door de mate van slagvastheid en is zomaar 250 keer zo sterk als glas. Deze lichtkoepels zijn beschikbaar van enkel tot vierwandig en bieden beveiliging tegen inbraak. Bovendien staan deze koepels garant voor de perfecte isolatie. De verschillende lichtkoepels werken met een koepeldopsysteem en besparen tot wel 66 procent energie, iets dat u op de energierekening zeker gaat merken. Licht en warmte houdt u zo binnen, de zo gevreesde torenhoge energiefactuur daarentegen behoort voorgoed tot het verleden. En dat biedt in alle opzichten verlichting.

Voor de grotere openingen wordt in plaats van lichtkoepels gebruik gemaakt van lichtstraten. Dergelijke openingen zijn dermate groot dat er geen lichtkoepels voor op de markt zijn. Vooral grote industriële panden krijgen met lichtstraten tóch natuurlijk daglicht binnen. Lichtstraten zijn er in polycarbonaat en zijn prima geschikt voor showrooms. Lichtstraten staan voor natuurlijk licht en bovendien zijn ze volledig waterdicht. Lichtstraten kennen aluminium profielen en meerwandige polycarbonaatplaten als voornaamste bestandsdelen. Lichtstraten staan bekend om de uitstekende isolatie die het biedt. Zeker in vergelijking met hoog isolerend dubbel glas winnen lichtstraten het op alle fronten. Om één geheel te creëren worden dezelfde kunststofbeglazingen gebruikt voor de kopstukken. Wie kiest voor lichtstraten is verzekerd van een egale spreiding van licht en bespaart net als lichtkoepels significant op de energiefactuur. Ook de lichtstraten zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Contacteer A12 dakwerken voor de installatie van lichtkoepels en lichtstraten!

Vraag uw gratis offerte aan via het contactformulier in de zijbalk - of via de contactpagina.